Спецслужби РФ готували хакерську атаку на держоргани України, – СБУ

 

Кіберфахівці Служби безпеки України відрапортували, що не дали спецслужбам РФ здійснити потужну вірусну атаку на держоргани України.

Про це пресцентр СБУ відзвітував у вівторок, 27 квітня.

Зазначається, що російські куратори діяли через завербованого українського хакера, який мав надіслати українським посадовцям замаскований файл зі шпигунським програмним забезпеченням.

“Ціллю атаки були центральні органи влади та органи місцевого самоврядування, а мета зловмисників – заблокувати роботу об’єктів інформаційної та критичної інфраструктури”, – йдеться в пресрелізі.

Оперативники СБУ встановили, що спецслужби РФ діяли через мешканця Запоріжжя.

“Через інтернет він отримав від громадянина РФ пропозицію на конфіденційне співробітництво. Хакер погодився за гроші вести підривну діяльність проти України. Зловмисник, зокрема, зобов’язався здійснити цільову вірусну атаку на державні електронні інформаційні ресурси”, – кажуть в СБ.

У ході проведених слідчих дій правоохоронці вилучили електронні носії інформації із файлами наданого іноземними спецслужбами програмного забезпечення й листування з кураторами РФ.

Організатору повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України. Триває досудове слідство.

Читайте також:
На Львівщині СБУ викрила проплаченого РФ хакера, що “полював” на дані правоохоронців. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна