Рада не підтримала проєкт постанови про відповідальність влади за провал у протидії COVID-19

доповнено

У вівторок, 27 квітня, Верховна Рада на позачерговому засіданні відхилила проєкт постанови, згідно з яким передбачалося покладання відповідальності за зрив вакцинації на уряд та Міністерство охорони здоров‘я України.

Як передає “Новинарня“, за відповідний документ проголосували 115 народних депутатів за мінімально необхідних 226.

Йдеться про проєкт постанови №5299 “Про вжиття невідкладних заходів, спрямованих на припинення бездіяльності органів виконавчої влади у сфері протидії поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та забезпечення неухильного виконання рішень Верховної Ради України, прийнятих у цій сфері”.

Зокрема, документом планувалося доручити Кабміну вжити заходів для проведення своєчасних закупівель вакцин для профілактики COVID-19 та контролю за термінами їх ввезенням.

Постановою також пропонувалося звернутися до президента України Володимира Зеленського із пропозицією скликати РНБО за участю голів депутатських фракцій та груп з метою обговорення ситуації, що склалася в Україні у зв’язку з COVID-19, та напрацювання пропозицій щодо стратегії подальшої боротьби з пандемією.

Авторами постанови є депутати парламентської фракції “Європейська солідарність”.

Раніше Комітет з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді відхилити проєкт постанови №5299.

Нагадаємо, з початку кампанії з вакцинації в Україні проведено 539 133 щеплення. Вакциновано  539 126 осіб, з них отримали першу дозу 539 124 людини, завершили вакцинацію (отримали дві дози) – дев’ять осіб (із них дві особи отримали першу дозу закордоном).

Читайте також:
Україна поступово виходить з третьої хвилі коронавірусу, – Степанов

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна