У Британії анонсували вихід у море масштабної авіаносної групи

 

У Великій Британії анонсували операцію рекордно великої авіаносної ударної групи, її вихід у море запланований на травень.

Про це в понеділок, 26 квітня, інформує пресслужба Міноборони Британії в твіттері.

Протягом 28 тижнів кораблі відвідають загалом 40 країн від півночі Атлантики до Індо-Тихоокеанського регіону та візьмуть участь у понад 70 маневрах.

Флагманом групи буде авіаносець HMS Queen Elizabeth. У групі будуть також есмінці типу 45 HMS Defender та HMS Diamond, фрегати проти субмарин типу 23 HMS Kent та HMS Richmond, допоміжні кораблі RFA Fort Victoria та RFA Tidespring. Під водою їх супроводжуватиме субмарина типу “Астьют”.

На борту авіаносця буде вісім винищувачів п’ятого покоління F-35B Lightning II, чотири гелікоптери Wildcat, сім протисубмариних гелікоптерів Merlin Mk2 і три Merlin Mk4. Це найбільша кількість гелікоптерів, що одночасно перебувають на борту однієї групи.

У групу будуть інтегровані також есмінець ВМС США, фрегат з Нідерландів та ескадрилья винищувачів F-35B Корпусу морської піхоти Штатів.

Серед цілей кораблів – відпрацювати на новому рівні інтеграцію з силами союзників у НАТО завдяки участі у групі США та Британії.

Також планується взаємодія з французьким авіаносцем “Шарль де Голль” і повітряними та морськими силами низки інших союзників.

Зазначається що група візьме участь у низці навчань НАТО, зокрема Steadfast Defender, та надаватиме підтримку для Sea Guardian і безпекових операцій у Чорному морі.

Читайте також:
Бойові кораблі й субмарини Німеччини оснащені російськими навігаційними системи, – Bild

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна