До річниці першого видання “Кобзаря” у мережу безплатно виклали анімаційну стрічку “Причинна”

 

До річниці першого видання “Кобзаря” в мережі виклали для вільного перегляду анімаційний фільм “Причинна“, який створений за мотивами однойменної балади Тараса Шевченка і тісно переплітається із сучасними подіями на Донбасі.

Про це “Новинарні” повідомили у кінокомпанії “Магіка-фільм”.

“Причинна – дуже емоційний фільм. Я хочу наблизити глядача до почуттів головних героїв. Сам я переживав подібне, коли почалася війна на Донбасі. Куди б я не пішов – емоційний вакуум і інформація, яку можна було трактувати як завгодно”, – каже режисер стрічки Андрій Щербак.

Те саме відбувається з героїнею стрічки, яка божеволіє, не отримуючи звістки від коханого, що поїхав далеко від неї.

За словами творців фільму, він не про війну, а про глибокі переживання, близькі кожній людині.

“У нашому фільмі немає ворога. Шевченко ніде не говорив, на війну пішов козак чи завербувався за контрактом, із французами він воює чи з росіянами. Хоча, зізнаюся, багато хто радив мені спекулювати на цій темі“, – зауважив Щербак.

Подивитися стрічку “Причинна” можна безплатно з будь-якої точки планети на новій сінематеці кінокомпанії “МАГІКА-ФІЛЬМ” – FilmClub – за посиланням.

Довідка:
“Причинна” — дебютний анімаційний фільм режисера, автора сценарію та художника Андрія Щербака за мотивами однойменної поетичної балади Тараса Шевченка. Продюсери — Геннадій Кофман та Ольга Безхмельниціна.
Фільм створено кінокомпанією “Магіка-фільм” за підтримки Держкіно України. Прем’єра стрічки відбулась у 2017 році на Одеському міжнародному кінофестивалі.
Серед нагород фільму: Премія ім. Лесі Українки Кабінету Міністрів за найкращий твір для дітей та юнацтва; “Золота Дзиґа” Української кіноакадемії за найкращий анімаційний фільм, 2018; спеціальний приз журі Міжнародного кінофестивалю “КРОК” 2017; гран-прі фестивалю  “Відкрита ніч. Дубль – 21”.

Перше видання збірки поетичних творів Тараса Шевченка “Кобзар” вийшло у Санкт-Петербурзі 26 квітня 1840 року.

Читайте також:
У вільний доступ виклали документальний фільм про війну “Брати по зброї”

У вільний доступ виклали фільм про україно-російську війну War for Peace

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна