Білорусь заборонила автомобілі “Шкода” й косметику Nivea

 

Рада міністрів Білорусі заборонила ввезення в країну низки товарів, які виробляються в Чехії та Німеччині, у відповідь на позбавлення Мінська права приймати чемпіонат світу з хокею.

Про це йдеться в повідомленні на сайті білоруського уряду 23 квітня.

“Для забезпечення захисту національних інтересів, з урахуванням недружніх дій щодо білоруського народу урядом встановлений перелік товарів, заборонених до ввезення та реалізації на території Республіки Білорусь”, – сказано в заяві.

До санкційного списку потрапили товари чеського виробника автомобілів Škoda Auto, німецького виробника автомобільних олив Liqui Moly, німецького виробника засобів із догляду Beiersdorf AG (бренди Nivea, Eucerin, Tesa, Hanspalast тощо).

При виявленні товарів цих марок при ввезенні в Білорусь їх мають відправляти назад. Якщо ж продукцію виявлять в магазинах, на ринках, виставках чи в онлайн-продажу, реалізаторам накажуть заборонити продавати такий товар.

На ввезені громадянами товари для особистого користування ці заходи не поширюватимуться. Під виняток потраплять також машини, які зареєстровані в країнах Євразійського економічного союзу і ввезені в одну з країн-членів організації на тимчасовій основі.

Встановлений перелік заборонених товарів діятиме протягом 6 місяців.

Як відомо, в січні виробник Nivea заявив про відмову спонсорувати чемпіонат світу з хокею в Білорусі через жорстокі дії проти опозиції режиму Олександра Лукашенка. Від спонсорування ЧС відмовилися Skoda і Liqui Moly.
Міжнародна федерація хокею вирішила перенести чемпіонат світу з Мінська до Латвії.

Читайте також:
Нардеп від “СН” Шевченко приїхав на зустріч з Лукашенком. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна