Доба ООС: 17 порушень з боку ворога за добу, біля Майорська загинув український воїн

 

Протягом минулої доби, 22 квітня, на фронті було зафіксовано 17 порушень режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації. Від ворожих обстрілів один воїн ЗС України загинув.

Про це повідомляє пресцентр штабу Об’єднаних сил у ранковому зведенні.

Неподалік селищ ПІВДЕННЕ та ЗАЙЦЕВЕ російські окупанти відкривали вогонь із мінометів 82-го та 120-го калібрів, а біля КРАСНОГОРІВКИ – з обох калібрів мінометів та зі станкових протитанкових гранатометів.

Біля населеного пункту ШУМИ ворог вчинив обстріл з протитанкового ракетного комплексу та мінометів 120-го калібру.

Поблизу населених пунктів ПІСКИ, ЗОЛОТЕ-4, ВОДЯНЕ та ПАВЛОПІЛЬ загарбники обстрілювали позиції наших захисників із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Поруч із селищем МАЙОРСЬК ворог застосував протитанковий ракетний комплекс, станкові протитанкові гранатомети та стрілецьку зброю.

“Внаслідок обстрілу збройними формуваннями Російської Федерації позицій наших підрозділів один військовослужбовець Збройних Сил України отримав осколкове поранення не сумісне з життям.
Командування висловлює щирі співчуття рідним та близьким загиблого захисника”, – ідеться в повідомленні.

Ім’я загиблого назвали ще вчора. Це солдат Олександр Луцик із 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади.

В районі населених пунктів КРИМСЬКЕ та ШУМИ було зафіксовано два прольоти ворожих безпілотників “Орлан-10” із перетином лінії розмежування. БПЛА противника були вчасно подавлені засобами радіоелектронної боротьби.

“Про дії збройних формувань Російської Федерації повідомлено представників ОБСЄ через українську сторону СЦКК”, – розповіла речниця командування ОС Анна Новіцька.

Станом на сьому годину ранку, 23 квітня, з початку доби російсько-окупаційні війська вчинили вже три обстріли. Так, неподалік населеного пункту НОВОСЕЛІВКА противник відкривав вогонь із мінометів 120-го калібру, а поблизу АВДІЇВКИ – з автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів. Бойових втрат серед українських захисників за поточну добу немає.

“Українські військовослужбовці і надалі контролюють ситуацію в районі проведення Операції Об’єднаних сил та дотримуються режиму припинення вогню”, – ідеться у зведенні.

Читайте також:
Міноборони РФ заявило про відвід військ від кордону з Україною

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна