Незвичайне використання звичайного смартфона ℗

 

Колишні телефони виконували одну-єдину функцію – підтримували зв’язок. Вже потім вони навчилися фотографувати та програвати музику. А що стосується їх нащадків – то це вже справжні комп’ютери в кишені. Навіть бюджетні смартфони можуть виконувати величезну кількість функцій, про яку не здогадуються і досвідчені користувачі.

Для здійснення багатьох нових функцій може знадобитися встановлення спеціальних додатків. Але всі вони безкоштовні й представлені у вільному доступі на просторах інтернету. Про деякі з маловідомих сфер використання смартфонів і піде мова в нашому огляді.

В автомобілі

Мова йде не про звичні вже функції відеореєстратора та навігатора. Смартфон може виконувати функції простенького бортового комп’ютера. Придбайте зовсім недорогий Bluetooth-пристрій та приєднайте його до діагностичного роз’єму OBD-II. Встановивши на телефон відповідний додаток, ви отримаєте змогу під час поїздки отримувати інформацію про витрату пального, положення заслінок та ін.

На пікніку

Вашому відпочинку на природі заважають набридливі комарі, а спеціальних засобів не здогадався взяти ніхто? Не біда. Завантажте та запустіть додаток, який випромінює ультразвук. Для людини звук такого діапазону не відчутний, а от комах він віджене.

Інструменти в кишені

Перетворіть свій смартфон на цілий арсенал інструментів. Існують додатки, які виконують функції лінійки, рівня, транспортира, компаса і навіть спідометра. Погодьтесь, дуже корисно постійно тримати їх при собі, не обтяжуючи кишені.

Зоряне небо

Є спеціальні додатки, розроблені для любителів помилуватися зоряним небом. Вони викреслюють актуальну для місця знаходження карту зоряного неба з позначками назв сузір’їв та окремих зірок. Тепер за гарних погодних умов ви зможете помилуватися Полярною зіркою та сузір’ям Андромеди.

Псевдодзвінок

Якщо ви йдете на заздалегідь нудну вечірку та хочете її швидше покинути, встановіть додаток, який в певний час зателефонує або пришле СМС з повідомленням про обставини, що потребують вашого особистого втручання. Ця невеличка хитрість позбавить необхідності нудьгувати.

Матеріал публікується на правах реклами ℗

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна