Берегова охорона ФСБ Росії затримала українське риболовецьке судно за 74 км (!) від окупованого Криму

 

Прикордонне управління ФСБ Російської Федерації в окупованому Криму заявило про затримання українського судна “за незаконний видобуток риби у виключній економічній зоні РФ”.

Про це інформує агентство ТАСС із посиланням на ФСБ.

Зазначено, що судно ЯОД-2483, яке має приписку в Очакові Миколаївської області, окупанти затримали в ніч з 19 на 20 квітня за 40 миль на північний захід від мису Прибійний.

Російська спецслужба заявила, що на борту були два члени екіпажу – громадяни України.

Катер був приведений до окупованого Криму в селище Чорноморське. Окупанти оштрафували рибалок і згодом їх відпустили.

Представник моніторингової групи BlackSeaNews Андрій Клименко вказує на те, що очаківські рибалки були затримані береговою охороною ФСБ РФ аж за 74 км (40 миль) на північний захід від кримського мису Тарханкут.

“Уже понад рік ми з колегами із “Морської експертної платформи” цілеспрямовано аргументуємо, ведемо просвітницьку діяльність, вимагаємо від Верховної Ради та уряду зробити те, що не зроблено за 30 років незалежності – завершити процедуру офіційного встановлення морських кордонів між Україною та РФ. Вони є із Румунією, Туреччиною є, а з Росією – ні. Немає часу. Ось коли будуть затримувати за 12 миль від Одеси, то час знайдеться, а може, й ні”, – наголосив Клименко у фейсбуці.

“РФ користується цим і фактично, як це буває у тварин, “мітить” територію…
Цей факт потребує негайного реагування. І в тому числі – ВР України”, – додав експерт.

Читайте також:
Міноборони РФ заявило про відвід військ від кордону з Україною

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна