У Львові демонтують барельєфи радянського Монумента слави – перевезуть у “Територію терору”

 

У Львові почали наступний етап демонтажу монумента бойової слави радянських збройних сил, розташованого біля Академії сухопутних військ.

Про це повідомляє zaxid.net.

“З понеділка розпочали демонтувати барельєфи. Перший елемент уже демонтували і перевезли до музею «Територія терору»“, – повідомив заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Як писала “Новинарня“, на місці радянського пам’ятника планують встановити меморіал Українського воїна.

“Це має бути той громадський простір, який чітко ознакуватиме позицію України, позицію здорового глузду. Простір буде подякою учасникам бойових дій, які сьогодні захищають Україну, гідність та європейські цінності”, – зазначив Москаленко.

Фото: ФБ Olha Honchar

Наразі робітники розбирають барельєфи, розміщені у внутрішній частині монумента, після чого демонтують плиту під ними.

“Я б не хотів говорити про конкретні терміни, тому що ця конструкція є дуже складною. Терміни будуть переглянуті”, – зауважив заступник львівського мера.

Фото: ФБ Olha Honchar

Меморіал “Монумент бойової слави Радянських Збройних сил” відкрили у 1970 році. Ансамбль меморіалу складався з 30-метрової стели, бетонної композиції з фігурами воїнів та алегоричних фігур радянського воїна і “Батьківщини-матері”.

У березні 2019 року демонтували один із елементів Монументу слави – 30-метрову стелу.

Галицька районна адміністрація обіцяла обстежити та демонтувати елементи Монумента слави до 28 лютого 2021 року, проте роботи затягнулися, зокрема й через карантин.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна