Дані військовозобов’язаних з’являться в додатку “Дія”

 

В електронному додатку “Дія” на смартфонах планують створити розділ електронних Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (колишні військкомати), де надаватимуть послуги щодо виконання громадянами України військового обов’язку.

Про це в середу, 21 квітня, повідомив міністр оборони України Андрій Таран, передає пресслужба відомства.

“На порталі “Дія” планується створити «Е-ТЦК», в якому будуть надаватися електронні послуги (сервіси) громадянам щодо виконання ними військового обов’язку, зокрема інформації, яка міститься про них в Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів”, – сказано в повідомленні МОУ.

Таран додав, що Міноборони під егідою Міністерства цифрової трансформації України у взаємодії з Міністерством внутрішніх справ України також бере участь у експериментальному проєкті “Е-реєстрація”.

“Він передбачає надання можливості громадянам в режимі онлайн здійснити реєстрацію свого місця проживання без відвідування органів реєстрації місця проживання і Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки”, – зазначив Андрій Таран.

Нагадаємо, Збройні сили України зменшують кількість військовослужбовців строкової служби у зв’язку зі збільшенням чисельності військовослужбовців військової служби за контрактом.

Читайте також:
Зеленський підписав закон про призов резервістів без мобілізації

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна