Доба ООС: вісім ворожих обстрілів, на Донеччині загинув воїн ЗСУ, ще один – поранений

 

Протягом минулої доби, 18 квітня, на фронті було зафіксовано вісім порушень з боку збройних формувань Російської Федерації. Внаслідок ворожих обстрілів один військовий ЗСУ загинув, один – отримав поранення.

Про це йдеться в ранковому зведенні пресцентру штабу операції Об’єднаних сил.

Зокрема, неподалік селища Водяне, що на Донеччині, противник відкривав вогонь із заборонених Мінськими домовленостями мінометів 120-го калібру та автоматичних станкових гранатометів.

Біля Старогнатівки, Пісків, Катеринівки та Авдіївки ворог вчтнив обстріли із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Поблизу населеного пункту Широкине російські окупанти вели вогонь зі станкових протитанкових гранатометів.

Внаслідок ворожого вогню смертельне поранення отримав український військовослужбовець.

Командування висловило щирі та глибокі співчуття рідним та близьким загиблого захисника.

Ще один військовослужбовець отримав осколкове поранення. Воїну оперативно надали першу медичну допомогу та евакуювали до лікувального закладу.

Як інформувала Новинарня з посиланням на пресслужбу підрозділу, загиблий 18 квітня – старший солдат Давид Шартава із 128-ї гірсько-штурмової бригади.

Про дії збройних формувань Російської Федерації повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону СЦКК.

На обстріли противника українські захисники відкривали вогонь у відповідь.

Станом на 7:00 понеділка, 19 квітня, з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано три порушення режиму припинення вогню.
“Так, неподалік селища Південне ворог відкривав вогонь з мінометів 120-го калібру, протитанкових ракетних комплексів та зенітних установок. Біля Майорського російські окупанти здійснили обстріл з мінометів 82-го калібру, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. У районі населеного пункту Зайцеве ворог здійснив дистанційне мінування з ручних протитанкових гранатометів мінами ПОМ-2″, – йдеться в повідомленні.

Бойових втрат серед наших захисників за поточну добу немає.

Українські військовослужбовці і надалі контролюють ситуацію в районі проведення Операції Об’єднаних сил та дотримуються режиму припинення вогню.

Читайте також:
26-річний комбат Олександр Сак “Стафф” із 93-ї бригади: Готуємося до масштабної війни з Росією

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна