В Україні третя людина померла після щеплення від COVID-19

 

На Львівщині помер 63-річний чоловік, який напередодні отримав щеплення проти COVID-19.

Про це ввечері 16 квітня повідомив голова Львівської обласної державної адміністрації Максим Козицький.

“Сьогодні (16 квітня) помер чоловік 63 років. За інформацією департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА, 15 квітня чоловік отримав щеплення проти COVID-19 вакциною AstraZeneca/Covishield. Випадок смерті зареєстровано як несприятливу подію після імунізації, оскільки смерть сталася протягом 30 днів після вакцинації проти COVID-19”, – поінформував Козицький у фейсбуці.

Цей випадок розглядає регіональна група оперативного реагування на несприятливі події після імунізації/туберкулінодіагностики Департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА.

Нагадаємо, кампанія з вакцинації проти коронавірусу в Україні почалася 24 лютого 2021 року.
В Україні щеплення роблять вакциною CoviShield (AstraZeneca), виробленою за ліцензією в Індії в Інституті сироватки крові, та віднедавна – CoronaVac, розробленою китайським фармацевтичним підприємством Sinovac Biotech.

Ввечері 23 березня в смт Чорноморське Одеської області померла жінка-військовослужбовець, якій напередодні зробили щеплення від COVID-19.
У МОЗ із посиланням на висновки судово-медичної експертизи повідомили, що причиною смерті стала гостра серцево-судинна недостатність.

24 березня, у Чернівцях помер провізор аптеки, який отримав щеплення 15 березня та мав “ковід”.

З початку вакцинальної кампанії в Україні щеплення отримала 445 тис. 861 особа, з них отримали першу дозу – 445 тис. 859 осіб.

Читайте також:
В Україні за добу зафіксували майже 15 тисяч нових випадків “ковіду”. ДИНАМІКА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна