Щеплення в МВС почали з київської поліції

 

Начальник ГУ Нацполіції Києва Андрій Крищенко одним із перших долучився до кампанії щеплення проти коронавірусу в МВС, яка розпочалася 17 квітня. Правоохоронцям колють китайську вакцину.

Про це повідомила пресслужба столичної поліції.

“Сьогодні, 17 квітня, начальник поліції Києва разом із колегами зробив щеплення проти коронавірусу препаратом CoronaVac. Серед тих, хто вакцинувався, – поліцейські, які несуть службу з охорони громадського порядку в аеропорту «Жуляни» та на Центральному залізничному вокзалі”, – йдеться в повідомленні.

Щеплення правоохоронцям ГУНП, військовослужбовцям Нацгвардії та прикордонної служби зробили на території відомчого медичного закладу НГУ.

“Поліцейські постійно контактують із громадянами, тож їм необхідно пройти вакцинацію, аби набути колективного імінітету, захистити себе і мінімізувати ризик поширення пандемії. COVID-19 – це наша спільна проблема, яку ми зможемо подолати, якщо будемо усвідомлено підходити до її вирішення”, – наголосив Крищенко.

Перед щепленням поліцейські підписали згоду на процедуру, після чого лікарі виміряли їм температуру, перевірили рівень кисню в крові та пульс.

За інформацією з НП, вакцинування першими пройшли 50 поліцейських, які несуть в аеропорту “Жуляни” та на Центральному залізничному вокзалі.

За словами міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, вакцинація працівників системи МВС буде здійснюватися препаратами CoronaVac, розробленою китайським фармацевтичним підприємством Sinovac Biotech, та Comirnaty виробництва Pfizer-BioNTech. Загалом планується вакцинувати близько 800 тис. правоохоронців та членів їх родин.

Нагадаємо, кампанія з вакцинації проти коронавірусу в Україні почалася 24 лютого 2021 року.
В Україні щеплення роблять вакциною CoviShield (AstraZeneca), виробленою за ліцензією в Індії в Інституті сироватки крові, та віднедавна – CoronaVac, розробленою китайським фармацевтичним підприємством Sinovac Biotech.

З початку вакцинальної кампанії в Україні щеплення отримала 445 тис. 861 особа, з них отримали першу дозу – 445 тис. 859 осіб.

Читайте також:
В Україні за добу зафіксували майже 15 тисяч нових випадків “ковіду”. ДИНАМІКА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна