ООС: 15 ворожих обстрілів за добу, ЗСУ – без втрат

 

Протягом минулої доби, 16 квітня, на фронті було зафіксовано 15 порушень з боку збройних формувань Російської Федерації.

Про це повідомив пресцентр штабу Об’єднаних сил у ранковому зведенні.

“Російсько-окупаційні війська продовжують вести обстріли позицій українських захисників з метою подальшого звинувачення у порушенні режиму припинення вогню”, – зазначили у штабі.

Неподалік населених пунктів НОВГОРОДСЬКЕ, МАР’ЇНКА та ОПИТНЕ противник відкривав вогонь у бік позицій наших захисників із заборонених Мінськими домовленостями мінометів 82-го та 120-го калібрів, а біля селища НЕВЕЛЬСЬКЕ – ще й з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Біля селищ ВОДЯНЕ, що на Донеччині, ЛУГАНСЬКЕ та НОВООЛЕКСАНДРІВКА ворог вчинив обстріли з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів, а біля селища МАЙОРСЬК – зі стрілецької зброї.

У районі населеного пункту МАЙОРСЬК ворог також вчинив дистанційне мінування з ручних протитанкових гранатометів мінами ПОМ-2.

Поблизу селища ТАРАМЧУК та містечка КРАСНОГОРІВКА російсько-окупаційні війська застосували станкові протитанкові гранатомети, а біля ПІСКІВ – підствольні гранатомети та стрілецьку зброю.

Бойових втрат серед наших захисників за минулу добу немає.

“Про дії збройних формувань Російської Федерації повідомлено представників ОБСЄ через українську сторону Спільного центру контролю і координації”, – сказано у зведенні.

Станом на сьому годину ранку, 17 квітня, з початку доби з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано одне порушення режиму припинення вогню: неподалік ВОДЯНОГО, що на Донеччині, ворог відкривав вогонь з автоматичних станкових гранатометів. Бойових втрат серед наших захисників немає.

“Українські військовослужбовці і надалі контролюють ситуацію в районі проведення Операції Об’єднаних сил та дотримуються режиму припинення вогню”, – зазначено у зведенні.

Читайте також:
У Чернівцях попрощалися зі загиблим під Майорським воїном 10 огшбр Олексієм Мамчієм. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна