Хмельницький здобув “Приз Європи” 2021 року

 

Місто Хмельницький виграло Europe Prize 2021 року – найвищу нагороду, яку щорічно присуджує Парламентська асамблея Ради Європи містам, які найактивніше просувають європейські ідеали.

Про це повідомила пресслужба ПАРЄ, передає “Європейська правда“.

Зазначається, що Хмельницький активно співпрацює зі своїми 13 містами-побратимами – Сілістрою у Болгарії, Руставі у Грузії, Шауляєм у Литві, Бєльцями в Молдові, Цеханувом у Польщі, Бором у Сербії, Манісесом в Іспанії, Крамфорсом у Швеції, українським Старобільськом, Кармелем в Ізраїлі, Акваскальєнтес у Мексиці, Модесто у США та Шицзячжуанем у Китаї.

“Місто постійно намагається розширити співпрацю та налагодити економічне, наукове, технічне, культурне партнерство з новими містами. Воно також активно переймається захистом довкілля та має проєкти у цій сфері”, – зазначено в повідомленні.

У Хмельницькому є багато програм для молоді – програми обміну між школами й ВНЗ з навчальними закладами в інших країнах Європи, у школах проводиться День Європи, молодь знайомлять з культурою і традиціями європейських країн через різноманітні події.

Хмельницький із 2003 року відзначає День Європи, організовуючи фестивалі європейської культури з вікторинами й змаганнями, а також організовує зустрічі “Європейських клубів” у навчальних закладах. У дні місцевих та національних свят, як і до Європейського дня мов, вивішують прапор ЄС.

У 2020 році задля співпраці з містами-побратимами Хмельницький створив унікальний проєкт – онлайн-платформу, на якій є інформація міста і його побратимів про можливості для інвестицій та експорту, з презентаціями стратегічних проєктів.

На фінальному етапі за приз змагалися також німецькі міста Бамберг і Мюнстер та польське Кельце.

Нагорода Europe Prize, заснована у 1955 році, є найвищою відзнакою ПАРЄ, що може бути присуджена європейському місту.
Приз складається із кубка, диплома і стипендії, яка може бути використана для навчального візиту молоді міста-переможця до європейських установ.

Хмельницький – не перше українське місто, що виграє Europe Prize. У 2010 нагороду присудили Харкову, у 2018 році – Івано-Франківську.

Читайте також:
Івано-Франківськ отримав “Приз Європи”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна