Україна може стати членом Євросоюзу, коли подолає конфлікт на сході й проведе реформи, – представник ЄС

 

Україна як європейська країна має право стати членом Євросоюзу, але передусім має виконати Угоду про асоціацію і програму реформ.

Про це заявив під час відеоконференції міністрів закордонних справ ЄС у п’ятницю, 17 квітня, високопоставлений європейський чиновник, передає “Інтерфакс-Україна“.

“Нас пов’язує з Україною підписана 2014 року Угода про асоціацію, включно з Угодою про поглиблену і всеосяжну зону вільної торгівлі, і зараз ми повинні робити все можливе, щоб вона стала історією успіху”, – сказав він, анонсуючи участь у відеоконференції очільника МЗС України Дмитра Кулеби.

“Україна – європейська країна і може стати членом ЄС”, – наголосив чиновник у коментарі журналістам на умовах анонімності.

“Але це не те, про що йдеться в порядку денному просто зараз. Сьогодні ми говоримо про виконання угоди (про асоціацію), про проведення реформ, про речі, які зазвичай передують процесу вступу в союз”, – додав він.

При цьому він наголосив, що в Угоди про асоціацію “величезний потенціал з точки зору економіки і соціального розвитку України”, тож Київ і Брюссель “повинні зосередити зусилля” на його реалізації.

“Українська армія протягом семи років постійно перебуває в бойовій готовності, Україна витрачає на оборону 6% свого ВВП, які їй більш ніж необхідні на інші бюджетні статті“, – зазначив високопоставлений представник ЄС.

Тож, на його думку, Україна зможе просунутися вперед, подолавши конфлікт на сході країни і активно проводячи реформи. За словами чиновника, при цьому Європейський Союз “готовий надавати Києву фінансову й економічну підтримку”.

“Ми будемо і надалі робити це, тому бачимо в цьому єдино можливий шлях до того, щоб Україна була справді незалежною, суверенною країною”, – додав представник ЄС.

Повідомляється також, що в понеділок, 19 квітня, Дмитро Кулеба знову приблизно на годину приєднається до відеонаради міністрів закордонних справ ЄС.

Читайте також:
У випадку наступу РФ Україна отримає конкретну військово-технічну допомогу від партнерів, – Кулеба

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна