Мін’юст США розпочав перевірку низки російських компаній, зокрема й на предмет співпраці зі спецслужбами РФ

 

Міністерство юстиції США розпочало перевірку низки російських компаній, які можуть загрожувати цілісності американських ланцюжків постачань.

Про це повідомив помічник генерального прокурора США Джон Демерс, інформує Reuters.

За словами  Демерса, в процесі оцінювання слідчі шукатимуть зв’язок між конкретною компанією і російськими спецслужбами. Він також зауважив, що будуть досліджені й іноземні компанії, у яких є бек-офіси в Росії.

Посадовець  відмовився повідомити, які саме компанії вивчає мін’юст.

При цьому він зазначив, що розслідування перебуває на ранній стадії і може тривати місяці. “Ми розпочали перший етап аналізу”, – пояснив помічник генпрокурора.

Процес перевірки може привести до того, що дані щодо деяких російських компаній  будуть передані в міністерство торгівлі для “подальших заходів”.

Як писала “Новинарня“, 15 квітня президент США Джо Байден підписав указ про запровадження нових санкцій проти Росії. Зокрема, санкції вводяться проти 32 юридичних та фізичних осіб, які здійснювали спрямовані урядом РФ спроби вплинути на президентські вибори в США 2020 року, а також інші акти дезінформації і втручання.
Серед інших, під санкції потрапили юридичні особи, пов’язані з будівництвом “Кримського” мосту, та кілька російських чиновників, як вказують у мінфіні США, причетних до окупації Криму.

Також фінансовим установам США з 14 червня заборонена пряма покупка боргових цінних паперів у Центрального банку, Мінфіну та Фонду нацдобробуту РФ. Окрім того, США висилають з Вашингтону десятьох російських дипломатів.

Читайте також:
Байден оголосив надзвичайну ситуацію в сфері нацбезпеки через дії Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна