В Авдіївці з боку окупованого Донецька встановили український прапор

 

У прифронтовій Авдіївці на в’їзді до міста з боку тимчасово окупованого Донецька встановили флагшток із прапором України.

Про це в четвер, 15 квітня, у Фейсбуці повідомила Авдіївська міська військово-цивільна адміністрація.

“З ініціативи керівництва Авдіївської міської ВЦА в прифронтовому місті з’явився новий оберіг – навпроти так званої “дев’ятини” по вулиці Воробйова, 15 встановлено флагшток, де сьогодні відбулося урочисте підняття жовто-блакитного прапора. До заходу долучилися представники 72-ї ОМБр, цивільно-військового співробітництва CIMIC, працівники відділів культури та освіти ВЦА, співробітники місцевого відділення поліції та представники громадськості”, – йдеться у повідомленні.

Керівник Авдіївської міської ВЦА Віталій Барабаш зазначив, що урочиста подія з підняття українського стягу є дуже важливою для життя та історії міста, розташованого поруч із окупованою територією, та подякував місцевим комунальникам за оперативне втілення у життя ідеї зі встановленням флагштоку.

“Підняття нашого прапора саме у цьому місці, біля багатостраждальної дев’ятиповерхівки, тут, на в’їзді до міста зі сторони Донецька, є дуже символічним, і точно не пройде непоміченим ворожою стороною. Цією подією ми підкреслюємо, що своїх територій ми нікому не віддамо. Авдіївка – це Україна і крапка! Це місце обв’язково стане знаковим. Слава Україні!”, – наголосив Барабаш.

Зі свого боку командир 72 омбр імені Чорних Запорожців Артем Богомолов висловив сподівання, що вже зовсім скоро на українській землі запанує мир, і повз цей майданчик із блакитно-жовтим прапором спокійно ходитимуть цивільні люди і бігатимуть діти, не переживаючи за своє життя.
“Ніколи не сумнівайтеся в нас як у військових. Всі завдання по захисту країни ми завжди виконуємо”, – запевнив комбриг.

У повідомленні зазначили, що цю подію приурочили до 7-ї річниці з дня початку антитерористичної операції.

Читайте також:
Військові ЗСУ на Луганщині встановили український прапор за 800 метрів від окопів бойовиків. ФОТО, ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна