Уряд затвердив проєкт указу про Стратегію розвитку оборонно-промислового комплексу

 

Кабінет Міністрів на черговому засіданні схвалив проєкт указу президента, яким затверджується Стратегія розвитку оборонно-промислового комплексу України.

Про це в середу, 14 квітня, інформує пресслужба Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості.

“Проєктом документа передбачено пріоритетні напрями державної військово-промислової політики, цілі реформи української оборонної промисловості та очікувані результати їх досягнення з урахуванням актуальних воєнно-політичних загроз і викликів”, – заявив глава Мінстратегпрому Олег Уруський.

За словами урядовця, Стратегія розвитку ОПК розроблена на виконання ЗУ “Про національну безпеку України” та рішення РНБО від 14 вересня 2020 року “Про Стратегію національної безпеки України”.

“Очікується, що в найближчий перспективі Стратегія розвитку ОПК буде розглянута та схвалена на засіданні РНБО України”, – підсумував віцепрем’єр-міністр України.

Як зазначив очільник уряду Денис Шмигаль, важливими пунктами Стратегії є управління якістю продукції за стандартами НАТО, корпоратизація підприємств ОПК, імпортозаміщення критичних матеріалів, підтримка інновацій через різні фінансові та економічні механізми, пише “Укрінформ”.

“Ми хочемо, щоби наш оборонно-промисловий комплекс став ще більш інноваційним, відкритим і водночас менш забюрократизованим. Документ підтриманий нашими міжнародними партнерами і пройшов не один раунд обговорень з найкращими експертами. Я вважаю, що затвердження такої стратегії – це дуже важливий сигнал того, що Україна готова давати відсіч агресору і буде забезпечувати наших військових сучасною продукцією українського виробництва”, – наголосив Шмигаль.

Читайте також:
Уряд ухвалив постанову про створення Міжвідомчої комісії з оборонних закупівель

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна