Уряд схвалив Національну стратегію безбар’єрного простору

 

Кабінет Міністрів схвалив Національну стратегію безбар’єрного простору та створив Раду для контролю та моніторингу виконання цієї стратегії.

Про це в середу, 14 квітня, інформує пресслужба офісу президента.

“Національна стратегія – це перший в Україні комплексний документ, який передбачає створення безбар’єрного простору в усіх сферах життя та для всіх суспільних груп, зокрема людей з інвалідністю, літніх людей, молоді, жінок, батьків маленьких дітей та дітей з інвалідністю”, – йдеться в повідомленні.

Дружина президента Олена Зеленська наголосила, що в українському “суспільстві сформувався запит на безбар’єрність, і лише системні дії здатні руйнувати бар’єри”.

“Стратегія – це перший, але важливий крок”, – сказала вона.

До створення Національної стратегії було залучено широке коло експертів, громадських та благодійних організацій, профільних фахівців.

Вона була розроблена міжвідомчою робочою групою при Кабінеті Міністрів України, до якої увійшли 11 міністрів, народні депутати, представники офісу президента України, Національного інституту стратегічних досліджень, громадянського суспільства та експерти.

Водночас до нової Ради безбар’єрності – майданчика для обговорення та пошуку спільних рішень, координації міжсекторальної взаємодії – увійдуть представники уряду, місцевого самоврядування, громадянського суспільства, експерти та науковці.

Нагадаємо, з ініціативою щодо створення в Україні Ради безбар’єрності виступила дружина президента Олена Зеленська. Про це вона сказала на нараді щодо Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору України. На її переконання, для того, щоб усі запропоновані напрацювання для усунення будь-яких бар’єрів працювали, потрібен ефективний орган, який буде моніторити й контролювати стан виконання Стратегії.

Україна отримала офіційний статус учасниці Міжнародної ініціативи рівних прав і можливостей “Партнерство Біарріц” у вересні 2020 року. Приєднання нашої країни до Партнерства ініціювала перша леді України в грудні 2019 року.

Національна стратегія зі створення безбар’єрного простору спрямована на створення умов для рівного доступу до публічних просторів для громадян з тимчасово чи постійно обмеженою мобільністю, людей з інвалідністю, батьків із візками, людей на візках тощо.

Читайте також:
Україна приєдналася до санкцій ЄС проти Росії за порушення прав людини

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна