На розвиток Збройних сил у 2021 році планують понад ₴30 млрд, – Генштаб

 

У 2021 році на розвиток українського війська з державного бюджету запланували спрямувати 30,1 млрд гривень.

Про це в середу, 14 квітня, повідомив т.в.о. начальника Центрального управління оборонних ресурсів Генштабу ЗСУ Олег Остапець, передає “Укрінформ”.

Така сума відповідає Плану утримання та розвитку Збройних сил України, який розробляється на підставі прийнятих рішень щодо обсягів забезпечення потреб ЗСУ та визначення їх у держбюджеті на поточний рік.

“На 2021 рік на заходи розвитку передбачається спрямувати 26% (30,1 млрд грн з 116,3 млрд грн) бюджетних коштів, з яких: інвестиції в озброєння та військову техніку – близько 20% (22,7 млрд грн). Це розробка, закупівля, модернізація та капітальний ремонт ОВТ, засобів зв’язку та інформаційних систем; інвестиції в інфраструктуру – близько 6% (7,4 млрд грн). Це ресурси для будівництва, у тому числі нових військових баз, та капітального ремонту військових об’єктів, розвитку об’єктів підготовки військ”, – повідомив Остапець.

Крім того, за його словами, на заходи утримання армії сплановано 86,2 млрд грн (74%) бюджетних коштів.

Із них витрати на персонал становлять близько 72,4 млрд грн (62%): кошти для виплати грошового, речового та продовольчого забезпечення особового складу.

Крім того, експлуатаційні витрати становитимуть близько 13,8 млрд грн (12%). Це кошти для забезпечення практичної підготовки та заходів життєдіяльності війська.

Остапець наголосив, що саме завдяки збільшенню частки видатків на розвиток, останніми роками вдається збільшити постачання нового озброєння та військової техніки для потреб Збройних сил України, яке забезпечує нарощення їх спроможностей.

Як відомо, План утримання та розвитку Збройних сил України – це комплексний документ, в якому деталізуються та відображаються усі заходи з утримання і розвитку ЗСУ для всебічного забезпечення, а також фінансові ресурси для їх виконання.

У плані визначаються кількісні та вартісні показники забезпечення військ (сил), на які будуть спрямовуватися бюджетні кошти протягом року, зокрема:

  • розміри грошового забезпечення, інші виплати та види забезпечення особовому складу;
  • кількість та вартість закупленого, модернізованого та відремонтованого озброєння і військової техніки;
  • будівництво та капітальний ремонт об’єктів інфраструктури; інтенсивність підготовки військ (сил) тощо.

Також у цьому документі відображаються сплановані обсяги надання Збройним силам України матеріально-технічної допомоги країнами-партнерами. Це додаткове забезпечення потреб озброєнням, військовою технікою та іншими матеріальними ресурсами.

Читайте також:
Підприємства Міноборони зазнали торік ₴22,2 млн збитків, – StateWatch

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна