На фронті – п’ять обстрілів за добу, один воїн ЗСУ загинув, троє отримали поранення

 

Протягом минулої доби, 13 квітня, в районі проведення операції Об’єднаних сил збройні формування Російської Федерації п’ять разів порушили режим припинення вогню. Один український військовий загинув, троє – отримали поранення.

Про це інформує пресцентр штабу ООС.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” (Луганський напрямок), неподалік населеного пункту Південне, російсько-окупаційні війська обстрілювали позиції українських захисників із заборонених Мінськими домовленостями мінометів 82-го калібру, а біля селищ Зайцеве та Катеринівка – з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

У передмісті населеного пункту Майорське БПЛА противника, перетнувши лінію розмежування, здійснив скидання гранат на позиції українських підрозділів, унаслідок осколкового поранення загинув боєць 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади, старший солдат Олексій Мамчій

“Командування об’єднаних сил висловлює співчуття рідним та близьким загиблого захисника”, – йдеться в повідомленні.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” (Донецький напрямок), поблизу селища Первомайське, російські окупанти відкривали вогонь зі станкових протитанкових гранатометів і стрілецької зброї.

Протягом минулої доби внаслідок ворожих обстрілів три військовослужбовці ЗСУ отримали поранення.

Зазначається, що воїнам надали необхідну медичну допомогу та доправили до лікувального закладу.

На обстріли противника українські захисники відкривали вогонь у відповідь.

Також про дії збройних формувань Російської Федерації повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону СЦКК.

Станом на 7:00 середи, 14 квітня, з боку російсько-окупаційних військ було зафіксовано два порушення режиму припинення вогню.

Неподалік населеного пункту Світлодарськ ворог відкривав вогонь з автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів.

У районі населеного пункту Майорське окупанти здійснили дистанційне мінування з автоматичних станкових гранатометів мінами ПОМ-2.

Бойових втрат серед наших захисників за поточну добу немає.

Українські військовослужбовці і надалі контролюють ситуацію в районі проведення Операції Об’єднаних сил та дотримуються режиму припинення вогню.

Читайте також:
Зеленський поставив під сумнів рішення взяти під контроль Шуми на Донеччині у 2018 році

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна