Морпіхи придумали, як потрапити на навчання Agile Spirit у Грузії, попри карантинні обмеження

 

В Одесі розпочалась заключна конференція з планування багатонаціонального навчання Agile Spirit 2021, до якого залучатимуться військові Грузії, США та низки країн-союзників, зокрема й України.

Навчання відбудуться протягом двох тижнів у липні–серпні 2021 року на території Грузії на військових полігонах “Орфоло”  та “Сенакі”.

Від України до навчань залучатиметься зведений підрозділ морської піхоти. У навчаннях візьмуть участь 14 країн.

Під час відеоконференції учасники детально обговорили умови участі особового складу ВМС ЗС України та загальний порядок проведення навчання в умовах загострення ситуації у зв’язку зі значним поширенням COVID-19.

“Враховуючи нинішню ситуацію, Грузія висуває певні вимоги до країн-учасниць у зв’язку з пандемією. Наприклад, мова йде про заборону подорожувати авіалініями та здійснювати пересадки, у такому випадку треба буде проходити самоізоляцію. Тому командувачем ВМС ЗС України було ухвалено рішення транспортувати підрозділ, який залучатиметься до навчань, кораблями національного флоту до порту Поті”, − зазначила тимчасова виконувачка обов’язків старшого офіцера відділу доктрин, досвіду та багатонаціональних навчань командування підготовки Командування ВМС ЗС України капітан-лейтенант Оксана Сторожук, яку цитує “Армія.Інформ”.

Сценарій навчань передбачає командно-штабну та польову підготовку з бойовою стрільбою, взаємодію підрозділів із різних країн під час відпрацювання різних тактичних елементів, а також бойову підтримку в комбінованих операціях.

Довідково:
Agile Spirit проводяться щорічно з 2011 року. Вони є одним із компонентів співпраці Грузії з США і НАТО, у рамках якого грузинські військові проходять підготовку для участі в міжнародних миротворчих місіях. Навчання проводяться за сприяння морських піхотинців США раз на 2 роки та чергуються з багатонаціональними навчаннями NOBLE PARTNER, які також відбуваються у Грузії.
У Agile Spirit 2019 взяли участь понад 3000 військових із 14 країн-членів НАТО та країн-партнерів. Серед них − Грузія, США, Велика Британія, Латвія, Литва, Польща, Норвегія, Бельгія, Болгарія, Греція, Чорногорія, Румунія, Туреччина та Україна.

Читайте також:
Через коронавірус ЗСУ не беруть участь у навчаннях Noble Partner у Грузії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна