До системи YouControl додали інформацію про росіян, українців і білорусів під міжнародними санкціями

 

Фахівці YouControl додали до системи санкційні списки найвпливовіших суб’єктів міжнародного права та визначили кількість українців, росіян та білорусів у них.

Йдеться про санкційні програми ООН, ЄС, США, Великобританії, Австралії, Африки, Канади, повідомили “Новинарні” в компанії YouControl.

Так, за підрахунками фахівців аналітичної системи YouControl, на початок квітня 2021 року в санкційних списках ООН, ЄС, США (OFAC), Великобританії (Казначейство її Величності), Австралії (DFAT), Африки (AfDB) та Канади міститься:

  • 543 записи стосовно громадян України;
  • 730 – щодо росіян;
  • 189 – щодо білорусів.

“Перевіряти своїх контрагентів по списку санкцій, в першу чергу, мають банки, філії зарубіжних організацій, компанії, які працюють з іноземною валютою, резиденти інших держав, так як вони ведуть бізнес на міжнародному ринку. Якщо особа підпадає під санкції, то співпраця з нею може бути ризиковою для компанії ‒ ймовірні як репутаційні, так і фінансові втрати. Наприклад, якщо банк допустив, що його клієнт проводить операції з контрагентом під санкціями, то фінансову організацію можуть оштрафувати правоохоронні органи чи Держфінмон. Також серед обмежень: відключення від міжнародної системи платежів, позбавлення ліцензії, внесення до санкційних списків”, – повідомили в YouControl.

Повна версія дослідження доступна за посиланням.

Читайте також:
Україна приєдналася до санкцій ЄС проти Росії за порушення прав людини

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна