У Бориспільській виправній колонії виявили 31 засудженого з “ковідом”

 

У “Бориспільській виправній колонії № 119” виявлено 31 засудженого хворого на коронавірусну хворобу COVID-19.

Про це у вівторок, 13 квітня, повідомила Уповноважена ВРУ з прав людини Людмила Денісова. 

“Цей факт було встановлено за результатами щоденного інформування про стан захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19 серед персоналу та ув’язнених осіб в установах ДКВС. Наголошую, що на сьогодні медичні працівники, окрім стоматолога, які можуть надати кваліфіковану медичну допомогу в установі – відсутні. Така ситуація триває понад рік”, – поінформувала омбудсмен.

З її слів, наразі контроль за лікуванням засуджених здійснює начальник філії ДУ “Центр охорони здоров’я Державної кримінально-виконавчої служби України” в м. Києві та Київській області, а також лікар-стоматолог.
Ними надано рекомендації щодо лікування засуджених за місцем відбування покарання.

“Зауважую, що в умовах стрімкого поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19 серед ув’язнених та засуджених осіб, керівником установи досі не вжито заходів щодо виконання рекомендацій, наданих за результатами попередніх візитів працівників Офісу Уповноваженого ВРУ з прав людини, з метою протидії поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19 в зазначеній установі”, – додала Денісова.

Вона також поінформувала, що вже звернулася до керівництва Центру охорони здоров’я Державної кримінально-виконавчої служби України з проханням терміново вжити заходів щодо додержання прав утримуваних осіб, а саме забезпечити медперсоналом Бориспільську виправну колонію для надання необхідної медичної допомоги в повному обсязі.

Читайте також:
У СІЗО Ростова, де утримують політв’язнів із Криму – спалах коронавірусу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна