У Рівному кримський татарин встановив рекорд України, створивши унікальне панно

 

У Рівному переселенець із Криму Менан Менанов створив унікальне панно, яке складається із понад 350 тисяч дрібних елементів із різних порід дерев та інкрустоване натуральним бурштином.

Як інформує “Громадське радіо” в понеділок, 12 квітня, над цією роботою він працював упродовж двох років і назвав його “Вишита Україна”.

Майстер використовував лише натуральні породи дерев, без барвників. Для створення панно було використано 12 порід дерев, серед яких — морений дуб, акація, горіх, шовковиця, падук, ялівець, вільха, граб, груша тощо. Чоловік зумів поєднати різноманітні кольори в український орнамент. Розмір панно — 126 на 126 см.

“Спочатку це був експеримент. Як виклик самому собі — чи вийде це у мене. Чому обрав саме українську вишиванку? Тому що вона найбільше підходить до технології блочної мозаїки”, — розповів Менанов.

Досягнення зареєстрували у Національному реєстрі рекордів України в категорії “Мистецтво” під назвою “Найбільша кількість елементів мозаїки з різних порід натуральної деревини”.

Загалом, за словами керівниці Національного реєстру рекордів України Лани Вєтрової, панно складається з 350 324 дрібних елементів.

“У нас ще такої номінації не було. Унікальна робота. Аналогів в Україні немає. Це робота, створена руками людини з такою кропіткою наполегливістю, що можна лише захоплюватися”, — каже Лана Вєтрова.

Читайте також:
Кабмін схвалив концепцію розвитку кримськотатарської мови

Україна інтегрує кримськотатарську мову в цифрові платформи. Починаємо з Вікіпедії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна