Росія терміново призупиняє авіаперельоти в Туреччину: на курорти не приїдуть пів мільйона росіян

 

Росія з 15 квітня до 1 червня призупиняє регулярні та чартерні авіарейси до Туреччини через погіршення епідеміологічної ситуації з коронавірусом у цій країні.

Про це заявила віцепрем’єрка РФ Татьяна Голікова, повідомляє “Європейська правда” з посиланням на російський “Інтерфакс”.

“Ми ухвалили рішення обмежити регулярне та чартерне авіасполучення, що здійснюється з російських міжнародних аеропортів до аеропортів Турецької республіки та у зворотньому напрямку з 15 квітня до 1 червня”, – сказала Голікова на брифінгу в понеділок, 12 квітня.

За її словами, виняток передбачений лише для рейсів, організованих для повернення росіян додому, та поїздок, пов’язаних з будівництвом атомної електростанції Аккую.

Також на взаємній основі збережуть два рейси на тиждень із Москви до Стамбула і навпаки.

Туроператорам радять на цей період призупинити продаж турів до Туреччини, а туристам, які вже придбали такі поїздки, скасувати або перенести подорож.

Втім, за словами Голікової, росіяни, які вже перебувають в Туреччині, можуть повертатися у заплановані дати.

Рейси на такий самий період призупинили також до Танзанії.

Рішення пояснюють ситуацією з коронавірусом у цих країнах. Наприкінці попереднього тижня у Туреччині зареєстрували новий максимум заражень за добу – понад 55 тисяч.

Минулого тижня керівниця Росспоживнагляду Анна Попова заявила, що на Туреччину припадає більшість “завезених” в РФ випадків коронавірусу. “З різних країн привезли і британський, і південноафриканський варіант, але лише з Туреччини до нас завезли обидва штами різними людьми у різний час”, – цитують її місцеві інформагенції.

Як повідомляє російська Асоціація туроператорів, на період заборони відпочити в Туреччині планувало понад 500 тисяч громадян РФ, а вартість уже придбаних турів становить 32 мільярди рублів (близько 414 мільйонів доларів США).

Як писала “Новинарня“, 10 квітня Туреччину відвідав з візитом президент України Володимир Зеленський. Під час переговорів президент Турецької Республіки Реджеп Таїп Ердоган запевнив Зеленського в повній підтримці територіальної цілісності України та наміру нашої держави щодо вступу в НАТО.

Читайте також:
Корвет, Bayraktar, боєприпаси, авіація й НАТО:
міністри оборони України і Туреччини обговорили поглиблення співпраці

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна