“Пропагандистська штучка”, – в уряді України відреагували на “вбивство дроном” 5-річного хлопчика в ОРДО

 

Тема вбивства 5-річного хлопчика в ОРДО нібито українським ударним дроном є фейком та використовується Росією в пропагандистських цілях для “підняття градусу”.

Про це сказав віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков в ефірі програми “Свобода Савіка Шустера” на каналі “Україна” 9 квітня.

Обговорюючи обставини підриву дитини, Резніков зазначив: “Проста річ. Місто від лінії розмежування – понад 15 кілометрів. Жоден безпілотник так далеко не літає, навіть для самоспостерігання”.

За словами урядовця, це ще одна пропагандистська “штучка”.

“Що нібито українські війська зробили щось погане проти мирного населення. Це дійсно підняття градусу”, – заявив Резніков.

Віцепрем’єр вважає, що таким чином Росія хоче, аби “Штати їх побачили”, і згадав про пропагандистську фразу Кремля часів війни проти Грузії “спонукання до миру”.

Детальніше про новий фейк, який активно роздувають політики та преса в Росії, а також проросійські ЗМІ та соцмережі в Україні, читайте в матеріалі “Новинарні“: Новий “розіп’ятий хлопчик” російської пропаганди: чи стане фейк з-під Єнакієвого початком нової ескалації.

Читайте також:
Інформаційна істерія навколо “вбитого дроном” хлопчика може свідчити про підготовку наступу РФ, – Любов Цибульська

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна