ООС: сім порушень за добу з боку ворога, один український воїн поранений

 

Російсько-окупаційні війська протягом минулої доби, 9 квітня, вчинили шість обстрілів та одне дистанційне мінування мінами ПОМ-2 – загалом сім порушень режиму припинення вогню.

Про це повідомляє пресцентр штабу Об’єднаних сил у ранковому зведенні.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” (Донецький напрямок) неподалік селищ Піски та Водяне, що на Приазов’ї, російські окупанти відкривали вогонь з мінометів 82-го калібру, гранатометів різних систем та стрілецької зброї. Поблизу Старогнатівки загарбники обстрілювали позиції наших захисників з автоматичних станкових гранатометів.

В районі відповідальності ОТУ “Північ” (Луганський напрямок) неподалік селища Луганське противник відкривав вогонь з автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

Внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець Збройних сил України отримав осколкове поранення.

“Захисника оперативно доправили до лікувального закладу, де йому надали необхідну медичну допомогу. Стан здоров’я пораненого – задовільний”, – розповіла речниця командування ОС Анна Новіцька.

У напрямку селища Зайцеве ворог вчинив дистанційне мінування з ручних протитанкових гранатометів мінами ПОМ-2.

Про дії збройних формувань Російської
Федерації було повідомлено представників ОБСЄ через українську сторону СЦКК.

Станом на сьому годину ранку 10 квітня з початку нової доби з боку російсько-окупаційних військ було зафіксовано одне порушення режиму припинення вогню. Так, неподалік Майорського окупанти відкривали вогонь зі стрілецької зброї, ручних протитанкових та підствольних гранатометів.
Бойових втрат серед українських захисників за поточну добу немає.

“Українські військовослужбовці і надалі контролюють ситуацію в районі проведення Операції Об’єднаних сил та дотримуються режиму припинення вогню”, – сказано у зведенні.

Читайте також:
РФ навмисно провокує загострення обстановки на Донбасі для визначення реакції України, – ГУР

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна