В Україні змінили протокол лікування COVID-19

 

Міністерство охорони здоров’я внесло зміни до протоколу лікування коронавірусної хвороби COVID-19.

Про це повідомила перша заступниця міністра охорони здоров’я Ірина Садов’як, передає “Укрінформу” в п’ятницю, 9 квітня.

“6 квітня наказом №638 було затверджено зміни до протоколу лікування COVID-19. Додано тоцилізумаб для лікування пацієнтів з критичним перебігом COVID-19”, – сказала урядовиця.

Також було змінене дозування цього препарату для пацієнтів із тяжким та критичним перебігом інфекції: рекомендована доза після внесення змін становить вісім мг на один кг маси тіла однократно, тоді як раніше рекомендувалося двократне введення по 400 мг. У разі прогресування дихальної недостатності лікарі можуть розглянути введення більших доз кортикостероїдів.

Були оновлені рекомендації щодо призначення антибактеріальної терапії коінфекції та суперінфекції.

“Нагадуємо, що пацієнтам з підозрюваним чи підтвердженим COVID-19 з легким перебігом заборонено призначати антибактеріальні препарати з профілактичною метою”, – наголосила Садов’як.

Пацієнтам із середньо важким перебігом COVID-19 заборонено призначати антибактеріальну терапію без наявної клінічної підозри або наявності бактеріальної інфекції.

Заступниця міністра зазначила, що це вже сьоме оновлення протоколу лікування коронавірусної інфекції.

Читайте також:
За добу в Україні нарахували понад 19,6 тис. нових COVID-хворих

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна