В Україні набув чинності закон про виплату 8 тис. грн ФОПам у “червоних” зонах

 

У п’ятницю, 9 квітня, в Україні набув чинності закон про надання фінансової допомоги у розмірі восьми тисяч гривень підприємцям, які зупинити свою діяльність через карантинні обмеження в “червоних” зонах.

Як передає “Новинарня“, ЗУ “Про надання допомоги застрахованим особам на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2” 8 квітня був опублікований в парламентській газеті “Голос України” і набув чинності на наступний день.

Відповідно до закону, застраховані фізичні особи – підприємці та наймані працівники, які були змушені припинити свою діяльність через карантинні обмеження у червоних зонах, на підставі самостійного звернення отримають з державного бюджету одноразову матеріальну виплату у розмірі восьми тисяч гривень.

Окрім гарантованої державою допомоги, ФОПи та наймані працівники зможуть додатково отримати виплати з місцевих бюджетів, якщо орган місцевого самоврядування ухвалить відповідне рішення.

Матеріальну виплату можна буде отримати, зареєструвавшись через застосунок або Єдиний портал державних послуг “Дія”.

Верховна Рада ухвалила президентський закон про фінансову допомогу ФОПам під час карантину 30 березня.
6 квітня президент України Володимир Зеленський підписав відповідний документ.

Читайте також:
Боргу, який команда Зеленського пропонує списати з ФОПів, не існує

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна