Окупанти облаштовують нові оборонні позиції біля Донецького аеропорту, – ООС

 

У четвер, 8 квітня, збройні формування Російської Федерації вкотре відновили роботи з дообладнання старих та облаштування нових оборонних позицій поблизу Донецького аеропорту.

Про це інформує пресцентр штабу ООС.

Також передові підрозділи Збройних сил України зафіксували проведення інженерних робіт із облаштування нових оборонних позицій у бік лінії розмежування поблизу населеного пункту Широкине на Донеччині.

Про факти порушень Українська сторона СЦКК оперативно повідомила СММ ОБСЄ.

“5 квітня БПЛА дальнього радіуса дії СММ ОБСЄ зафіксував озброєння збройних формувань Російської Федерації на тимчасово непідконтрольній урядові України території, яке було розміщено з порушенням ліній відведення. 14 танків Т-72 було зафіксовано на полігоні в районі населеного пункту Бойківське, східніше від Донецька. А за межами виділених місць зберігання озброєння, на полігоні поблизу населеного пункту Покровка, зафіксовано 18 танків, шість причіпних гаубиць Д-30А “Жаба” та три самохідні гаубиці 2С1 “Гвоздика”, – йдеться в повідомленні.

Російсько-окупаційні війська на полігонах продовжують навчання та вишкіл найманців задля проведення збройних провокацій і ймовірної ескалації конфлікту, додали в штабі.

Як писала “Новинарня“, протягом доби 8 квітня в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано одинадцять порушень режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації, загинув один військовий. Російський снайпер убив воїна 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Білинського, 22-річного матроса Дениса Юшка.

Читайте також:
Зеленський побував “за 80 метрів від противника” і на складній ділянці фронту в Шумах

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна