Доба ООС: 11 ворожих обстрілів, під Водяним загинув український військовий

 

Протягом минулої доби, 8 квітня, в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано  одинадцять порушень режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації, один військовий ЗСУ загинув.

Про це йдеться в ранковому зведенні пресцентру штабу ООС.

У районі оперативно-тактичного угруповання “Схід”, неподалік населених пунктів Піски та Водяне, що на Приазов’ї, ворог відкривав вогонь з артилерійських установок 122-го калібру, мінометів 82-го калібру, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Поблизу населеного пункту Широкине ворог використовував великокаліберні кулемети, а біля селища Невельсьеке – станкові протитанкові гранатомети.

У районі оперативно-тактичного угруповання “Північ”, збройні формування Російської Федерації відкривали вогонь з автоматичних станкових гранатометів поблизу селища Луганське.

Від снайперського вогню з боку російсько-окупаційних військ загинув боєць 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Білинського матрос Денис Юшко.

“Командування висловлює щирі та глибокі співчуття рідним та близьким загиблого захисника”, – йдеться в повідомленні.

На обстріли російсько-окупаційних військ українські захисники відкривали вогонь у відповідь.

У районі населеного пункту Водяне противник двічі здійснив артилерійський обстріл цивільної інфраструктури.

Передовими підрозділами Збройних сил України зафіксовано проведення інженерних робіт з облаштування нових оборонних позицій у бік лінії розмежування поблизу населеного пункту Широкине, а у напрямку селища Зайцеве, ворог здійснив дистанційне мінування з ручних протитанкових гранатометів мінами ПОМ-2.

Про всі факти порушень Українська сторона СЦКК оперативно повідомила СММ ОБСЄ.

Станом на 7:00 п’ятниці, 9 квітня, обстрілів з боку російсько-окупаційних військ не зафіксовано.

Українські військовослужбовці й надалі контролюють ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил та дотримуються режиму припинення вогню.

Читайте також:
“Книга Надії”: в Україні запустили сайт для пошуку зниклих безвісти військових

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна