Єврокомісія затвердила оновлений проєкт угоди з Україною про спільний авіапростір

 

Європейська комісія схвалила оновлений проєкт угоди з Україною про спільний авіапростір, що відкриває шлях до ухвалення цього документу на рівні Ради Євросоюзу.

Про цев четвер, 8 квітня, повідомило Представництво України при ЄС.

“Сьогодні Єврокомісія схвалила оновлений проєкт рішення Ради про підписання Угоди між Україною, ЄС і його державами-членами про Спільний авіаційний простір (САП). Наступний крок – внесення проєкту на розгляд Ради ЄС та його остаточне схвалення”, – сказано в повідомленні.

Українське дипломатичне представництво розповіло, що укладення цієї угоди сприятиме створенню спільного авіаційного простору між Україною та ЄС на основі високих стандартів Євросоюзу у сфері безпеки польотів, управління повітряним рухом та захисту прав споживачів.

Очікується, що завдяки угоді зросте кількість рейсів до ЄС, розшириться географія, відкриються нові можливості для громадян та бізнесу. Спільний авіаційний простір Україна-ЄС створить умови для нових комерційних можливостей авіаліній України і держав-членів Євросоюзу, а також сприятиме залученню інвестицій в авіаційну сферу України.

Як відомо, підписання Угоди між ЄС і Україною про спільний авіаційний простір мало відбутися ще у 2014 році, але переносилося у зв’язку із суперечностями між державами в межах самого Євросоюзу щодо статусу Гібралтару. Ситуація змінилася після виходу Великої Британії з ЄС.

Читайте також:
Крим, реформи, енергобезпека, вакцинація: Зеленський провів зустріч із президентом Євроради

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна