Через Росію не узгодили документ щодо припинення вогню на Донбасі, – Арестович про засідання ТКГ

 

Речник української делегації у Тристоронній контактній групі Олексій Арестович заявив, що під час засідання ТКГ сторони підтвердили прихильність до дотримання режиму “тиші”, проте через Російську Федерацію документально так і не зафіксували цю позицію.

Про це в середу, 7 квітня, повідомив “Інтерфакс-Україна”.

“Говорили шість годин. Всі сторони погодилися, що не існує жодних перешкод для повернення до дотримання режиму повного припинення вогню. Дебати почалися навколо тексту спільної заяви. Росія і ОРДЛО чіплялися до окремих слів тексту, запропонованого послом ОБСЄ з питань безпеки Чевіком. Документально спільної заяви підписати не вдалося, не дивлячись навіть на готовність до компромісів”, – сказав Арестович.

На наступному засіданні ТКГ обговорюватимуть додаткові заходи щодо контролю за дотриманням режиму припинення вогню. Відеоконференція запланована на 14 квітня.

Нагадаємо, 5 квітня очільник УкрТКГ Леонід Кравчук заявив, що Українська делегація не братиме участі в переговорах політичної підгрупи Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на сході України, поки ОБСЄ не виключить звідти так звану “експертку” від ОРДО Майю Пирогову.

Читайте також:
РФ і ОБСЄ не зацікавлені в позачерговому засіданні ТКГ, – Гармаш

Після карантину Україна шукатиме інше місто для перемовин ТКГ замість Мінська, – Резніков

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна