Вітренко написав заяву про звільнення, – ЗМІ

 

В.о. міністра енергетики Юрій Вітренко написав заяву про звільнення.

Про це в середу, 7 квітня, повідомили з посиланням на власні джерела низка українських ЗМІ.

Як пише “Економічна правда”, Вітренко вивіз особисті речі з міністерства ще 2 тижні тому.

За словами джерела з оточення Вітренка, про свій відхід він почав говорити ще близько двох тижнів тому.

Передбачалось, що після поїздки Вітренка з президентом Володимиром Зеленським у Катар ситуація може змінитися, але в підсумку в.о. міністра написав заяву.

Нагадаємо, Вітренко наразі перебуває на посаді виконувача обов’язків міністра енергетики, оскільки парламент декілька разів провалював його призначення главою Міненергетики.

Як інформувала “Новинарня“, 21 грудня 2020 року ексдиректор “Нафтогазу України” Юрій Вітренко став в.о. міністра енергетики.
Перед тим, 17 грудня, Верховна Рада вперше не підтримала його кандидатуру на посаду першого віцепрем’єра – міністра енергетики (186 “за”).
Після того Вітренко чекав повторного голосування у ВР і в разі його провалу був готовий піти з політики й державного управління. “Не знаю, чи буде позитивне рішення. Я концентруюся на вирішенні нагальних проблем в енергетиці. (…) [Якщо не проголосують,] я поїду до родини, буду займатись приватним бізнесом, вести нормальний спосіб життя”, – сказав Вітренко в інтерв’ю газеті “День”.

Читайте також:
Вітренко запропонував купувати газ у “незалежних компаній” Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна