На Донеччині після обстрілу відновили роботу водогону та електропостачання

 

У Донецькій області після ремонту відновили електропостачання насосної станції першого підйому Південнодонбаського водопроводу, яку вчора уразило снарядом окупантів.

Об 11:30 середи, 7 квітня, запустили насосний агрегат №9, подачу води відновлено, передає пресцентр Донецької ОДА.

“Об 11:30 на насосній станції першого підйому Південнодонбаського водопроводу запущений насосний агрегат малої продуктивності для заповнення водоводів. Про вихід роботи насосної станції на плановану продуктивність буде повідомлено додатково”, – йдеться в повідомленні.

На сайті ДСНС також повідомили, що першим водопостачання отримало місто Покровськ. Наразі наповнюються водовідводи.

Додамо, що насосна станція розташована в “сірій зоні” між селами Василівка та Крута Балка.

Станом на ранок 7 квітня було припинено централізоване водопостачання м. Волноваха і 12 населених пунктів Волноваського району (всього близько 60 000 осіб), вода до яких подається з Великоанадольської фільтрувальної станції, а також м. Покровськ і 23 населених пунктів Покровського району (всього близько 191 000 осіб), водопостачання яких здійснюється від Карлівської фільтрувальної станції.

Нагадаємо, що 6 квітня внаслідок ворожого обстрілу було знеструмлено насосну станцію першого підйому Південнодонбаського водопроводу, через що на сході України без води залишились майже 50 населених пунктів.

Читайте також:
Водогін “Горлівка-Торецьк” відремонтували

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна