Мерія Львова хоче забрати територію у трьох військових частин ВСП

 

Міська рада Львова хоче забрати територію у трьох військових частин Військової служби правопорядку.
Серед них –  25-й навчальний центр, де з 2018 року працюють інструктори із країн НАТО, а у 2022 році сюди мають прибути іноземні військовослужбовці на навчання.

Територію цих військових містечок, розташовану у центрі Львова позаду церкви Анни, хочуть перетворити у діловий квартал, передає “Український мілітарний портал”.

Зазначається, що міський голова Львова Андрій Садовий анонсував, що на території військового містечка позаду церкви Анни збудують нову будівлю мерії.

Зараз на території військового містечка, яке Львівська міська рада хоче забрати у Міністерства оборони України, розміщується:

  • Західне територіальне управління Військової служби правопорядку (військова частина А0583);
  • 3-й спеціальний відділ Військової служби правопорядку (військова частина А2736);
  • 25 навчальний центр Військової служби правопорядку (військова частина А1666).

Загальна чисельність особового складу – до 600 військовослужбовців.

“Міською владою Львова не виділено нової території для розміщення цих військових та фактично їх хочуть залишити без пункту дислокації”, – наголошує видання.

Зазначається також, що 25-й навчальний центр Військової служби правопорядку з 2018 року здійснює підготовку фахівців військової поліції за стандартами та спільно з інструкторами НАТО, які після пройдених курсів успішно виконують завдання за призначенням.

З 2022 року, вперше за часи існування Збройних сил України, у 25-му навчальному центрі Військової служби правопорядку, заплановано навчання військовослужбовців країн НАТО.

Читайте також:
Спецпризначенці ВСП відпрацьовують навички штурмової альпіністики. Без страховки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна