У Чехії комуністи хочуть відкликати підтримку уряду Бабіша через невиконання ним домовленостей

 

Комуністична партія Чехії і Моравії хоче відкликати підтримку уряду Андрея Бабіша та звинувачує його у невиконанні досягнутих три роки тому домовленостей.

Про це у вівторок, 6 квітня, інформує “Європейська правда” із посиланням на чеські ЗМІ.

Сьогодні Бабіш очолює уряд меншості, до якого входить його центристська партія ANO (“Акція незадоволених громадян”) та соціал-демократи.

2018-го він домігся затвердження свого уряду завдяки підтримці комуністичної партії, із якою було укладено угоду про толерантність.

Це посприяло тому, що проросійські комуністи вперше після антикомуністичної революції 1989 року взяли участь у роботі уряду.

Нині більшість членів центрального комітету комуністичної партії, який є вищим керівництвом комуністів, виступили за припинення угоди з урядом Андрея Бабіша, звинувативши його партію у невиконанні домовленостей.

Минулого тижня голова комуністів Войтех Філіп за згодою виконавчого комітету розпочав спеціальну процедуру щодо ANO, яка передує припиненню угоди про толерантність. Завтра представники обох партій зустрінуться для обговорення проблемних питань.

Згідно з опитуваннями громадської думки, комуністи балансують трохи вище від п’ятивідсоткової позначки, необхідної для обрання в парламент, а відсторонення від уряду є для них одним із способів утримати електорат.

Чеський парламент налічує 200 депутатів, 15 із них – комуністи. Середній вік представників цієї політсили становить 75 років. Це більше, ніж середня тривалість життя в країні. Минулого року на парламентських виборах у ЧС комуністична партія набрала 7,8% голосів.

Читайте також:
У Чехії президент Земан вимагає відставки голови МОЗ через стримане ставлення до Sputnik V

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна