На Харківщині СБУ заблокувала канал постачання в РФ комплектуючих до військової техніки. ФОТО

 

Контррозвідники Служби безпеки України заблокували канал постачання до підприємств військово-промислового комплексу Російської Федерації української продукції військового призначення.

Як повідомив у вівторок, 6 квітня, пресцентр СБУ, ці товари потрапляли до країни-агресора під виглядом цивільних.

Слідчі задокументували, що керівники низки харківських промислових підприємств, серед яких були й особи з громадянством Росії, налагодили на власних виробничих потужностях виготовлення систем кондиціонування для військової техніки ЗС РФ.

Установлено, що українська продукція була повним аналогом штатних російських систем кондиціонування, але кодифікована іншою номенклатурою для унеможливлення її ідентифікації як військової.

Зловмисники постачали кондиціонери як цивільну продукцію на адресу підконтрольних їм підприємств у РФ.

Харків РФ кондиціонери ЗС 3 Харків РФ кондиціонери ЗС 2
<
>

Там фахівці змінювали маркування і підробляли документи про нібито виготовлення продукції в Росії. Потім її постачали до підприємств військово-промислового комплексу Російської Федерації.

Зараз вирішують питання щодо повідомлення організаторам про підозру за ст. 333 (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчо-оперативні дії.

Читайте також:
СБУ заблокувала контрабандне постачання деталей з України для російських кораблів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна