Зеленський з Катару поскаржився Джонсону на загострення ситуації на Донбасі

 

Президент Володимир Зеленський, перебуваючи з візитом у Катарі, провів телефонну розмову з прем’єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном та обговорив ескалацію на сході України й нові загрози з РФ.

Про це ввечері в понеділок, 5 квітня, повідомила пресслужба президента.

“Глава держави поінформував очільника уряду Великої Британії про загострення ситуації на Донбасі, нарощування російського військового контингенту біля українсько-російського кордону та намагання Росії зірвати реалізацію Мінських домовленостей”, – сказано в повідомленні.

Зеленський заявив, що “останні дії Росії кидають серйозний виклик безпеці України, країнам–членам НАТО та всій Європі”, і закликав Велику Британію разом з іншими державами Альянсу посилити свою присутність у регіоні та збільшити санкційний тиск на РФ.

Президент подякував Борису Джонсону за незмінну підтримку Британією суверенітету й територіальної цілісності України.

“Ми відчуваємо, що Україна не на самоті. Нас підтримують країни “Великої сімки”, – сказав Володимир Зеленський.

Окрема увага була приділена реалізації домовленостей, досягнутих під час візиту президента України до Великої Британії 8-9 жовтня 2020 року, зокрема розбудові Військово-морського флоту України.

Повідомляється також, що лідери України та Британії скоординували дії щодо реалізації євроатлантичного курсу нашої держави, і Зеленський наголосив, що отримання Плану дій щодо членства в НАТО є першочерговим пріоритетом України.

“Отримання Плану дій щодо членства в НАТО сприяло б зміцненню обороноздатності України”, – сказав Володимир Зеленський.

Також Президент України запросив Бориса Джонсона взяти участь в інавгураційному саміті “Кримської платформи”, який відбудеться в Києві 23 серпня 2021 року.

Нагадаємо, раніше з’явилася інформація про те, що Росія перекидає свої військові підрозділи до українського кордону. Зокрема, російські війська стягують у Брянську область та окупований Крим.
У зв’язку з цим офіційний Вашингтон вимагає від Росії пояснень.

У 2020 році британські десантники, злетівши у своїй країні, десантувалися в полі на Миколаївщині зі спорядженням і зброєю.

Читайте також:
В разі ескалації російської агресії США не залишать Україну наодинці, – глава Пентагону

Москва заявила, що пересування її військ на кордоні з Україною “не становить загрози”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна