В РФ зреагували на санкції України проти Россотрудничества

 

Спікер Держдуми В’ячеслав Володін прокоментував нові санкції, які Україна ввела проти Россотрудничества і десяти російських компаній.

Своєю думкою він поділився у неділю, 4 квітня, в своєму телеграм-каналі.

“Санкції київської влади проти російських громадян і компаній стали прикладом нехтування міжнародним правом і здоровим глуздом. Україна як може наслідує своїх покровителів”, – заявив Володін.

Він додав, що обговорить з МЗС і Россотрудничеством подальші заходи, які дозволять “не залишити без підтримки росіян і українців”, зацікавлених в діалозі з Москвою.

Він також назвав безпрецедентним випадком санкції проти державної установи, сенс якої буцімто полягає в “налагодженні гуманітарного зв’язку між країнами”.

Нагадаємо, напередодні Раду національної безпеки і оборони України просили заборонити в Україні російську агенцію “Россотрудничество”, яка зібралася вшановувати “російсько-українського поета” Тараса Шевченка. Ще в 2016 році організація визнана Європою як пропагандистська.
Відповідне звернення до президента і РНБО поширив регіональний віце-президент Світового конгресу українців у Південній та Західній Європі, шолова Спілки українців у Португалії Павло Садоха.

Як писала “Новинарня“, 9 травня 2018 року активісти націоналістичної організації “С14” в Києві облили зеленкою та екскрементами самого голову “Россотруднісчетва” Костянтина Воробйова, який також є радником посла РФ в Україні.

Воробйов Костянтин Павлович (1954 р.н.), за офіційними даними, раніше працював в ЦК ВЛКСМ, адміністрації президента Росії, Російському фонді культури, Держконцерті Росії.
З лютого 2010 року – директор Російського центру науки і культури в Києві, керівник представництва Росспівробітництва в Києві, радник посольства Російської Федерації в Україні.

Як повідомляв у червні 2-18 року “Інформаційний спротив”, Москва відкликає з України голову представництва “Россотрудничества” Костянтина Воробйова, оцінивши його роботу в Києві як незадовільну.

Читайте також:
За Дебальцеве: “С14” розгромила Россотрудничество. ФОТО, ВІДЕО

“Проводи Россотруднічества”: активісти в Києві облили лайном і побили автівки дипломатів з РФ. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна