Москва заявила, що пересування її військ на кордоні з Україною “не становить загрози”

 

У Кремлі заявляють, що пересування російської армії уздовж кордонів з Україною не повинно викликати занепокоєння інших країн, оскільки РФ не представляє загрозу для них.

Про це сказав прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков у понеділок, 5 квітня.

“Росія не є загрозою для жодної країни світу, в тому числі не становить загрозу для України”, – сказав Пєсков, якого цитує агентство ТАСС.

При цьому він додав, що Росія “завжди дуже уважно ставиться до своєї власної безпеки”.

“Ніхто не блукав і не блукає, російська армія пересувається на російській території в тих напрямках, в яких вважає за потрібне, в тому вигляді, в якому вважає за потрібне, для забезпечення надійної безпеки нашої країни”, – сказав Пєсков.

Нагадаємо, за словами головнокомандувача Збройних сил України Руслана Хомчака, станом на 30 березня вздовж державного кордону України утримується 28 батальйонних тактичних груп Збройних сил Російської Федерації.
Головне управління розвідки Міністерства оборони 1 квітня попередило, що Російська Федерація готова до широкомасштабних провокацій проти України.

Читайте також:
Москва пригрозила “додатковими заходами”, якщо в Україні з’являться війська НАТО

В разі ескалації російської агресії США не залишать Україну наодинці, – глава Пентагону

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна