ООС: 10 обстрілів за добу, від підриву загинув один український воїн

 

Протягом минулої доби, 3 квітня, було зафіксовано 10 порушень режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації. За добу один український воїн загинув.

Про це повідомляє пресцентр штабу Об’єднаних сил у ранковому зведенні.

“Минулої доби, неподалік населеного пункту Шуми, що в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ”, відбувся підрив на невідомому мінно-вибуховому пристрої, внаслідок якого бойове травмування несумісне з життям отримав військовослужбовець Об’єднаних сил. Командування висловлює щирі та глибокі співчуття рідним та близьким загиблого захисника”, – сказано у зведенні.

Усі обстріли відбулися на Донецькому напрямку – в районі ОТУ “Схід”. Неподалік села Піски під Донецьком російські окупанти відкривали вогонь із заборонених Мінськими домовленостями мінометів 120-го калібру, великокаліберних кулеметів, ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї, а неподалік селища Гнутове – з мінометів 82-го калібру та ручних протитанкових гранатометів.
Поблизу населених пунктів Авдіївка, Широкине та Водяне, що на Приазов’ї, російсько-окупаційні війська вчинили обстріли з великокаліберних кулеметів та гранатометів різних систем.

“Про всі факти порушень з боку збройних формувань Російської Федерації Українська сторона СЦКК повідомила представників ОБСЄ”, – розповіла речниця командування ОС Анна Новіцька.

Станом на сьому годину ранку, 4 квітня, з початку доби обстановка в районі проведення Операції Об’єднаних сил залишається контрольованою, з боку російсько-окупаційних військ порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.

“Українські військовослужбовці і надалі контролюють ситуацію в районі проведення Операції Об’єднаних сил та дотримуються режиму припинення вогню”, – сказано у зведенні.

Читайте також:
Біля Шумів від підриву загинув ще один воїн ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна