Депутати Тернопільщини вимагають звільнити Стерненка, Антоненка та інших політв’язнів

 

Тернопільська обласна рада ухвалила звернення до президента України, Верховної Ради, Вищої ради правосуддя та офісу Генерального прокурора з вимогою звільнити Сергія Стерненка, Андрія Антоненка та інших політв’язнів.

Про це повідомляє “Правотворець“.

У зверненні “щодо внутрішньополітичної ситуації та оцінки діяльності правоохоронної і судової систем” депутати облради підтримали Андрія Антоненка, Сергія Стерненка, Володимира Назаренка, Ігоря Гуменюка та інших патріотів, яких переслідує влада, і виступили з вимогами відставки Ірини Венедіктової з посади Генпрокурора, позбавлення суддівської посади судді Приморського районного суду Одеси Віктора Попревича (який засудив Стерненка на 7,3 року позбавлення волі) та звільнення політичних в’язнів.

“У той час, коли жодні представники злочинного режиму Януковича, вбивці Героїв Небесної соті, учасники антиукраїнських заколотів в Одесі та загалом на півдні і сході України не те що не покарані, а навіть не поміщені до СІЗО, українські захисники, герої-патріоти продовжують надалі відбувати терміни у в’язницях за свою проукраїнську позицію, захист Конституції, збереження територіальної цілісності та суверенітету України”, – наголошують депутати.

Повідомляється, що це звернення депутати ухвалили на вимогу патріотичної громадськості міста, зокрема активіста Руху опору капітуляції на Тернопільщині, голови ГО “Самооборона Майдану” Івана Ковалика.

Схоже звернення – до президента, Голови ВРУ, Генпрокурора та Уповноваженого Верховної Ради з прав людини – ухвалила й Тернопільська міська рада.

У своєму зверненні депутати вимагають забезпечити об’єктивний і неупереджений розгляд справи Сергія Стерненка апеляційною інстанцією; здійснити реальну реформу судової системи та припинити практику переслідування громадських активістів.

Читайте також:
Вирок Стерненку: Львівська облрада звернулася до Зеленського, Венедіктової та Денісової

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна