ООС: 13 обстрілів за добу, два воїни поранені, під Шумами ворог проклав нові 90-метрові шанці

 

Протягом минулої доби, 1 квітня, в районі проведення операції Об’єднаних сил збройні формування Російської Федерації 13 разів порушили режим припинення вогню.

Про це повідомив пресцентр штабу ОС у ранковому зведенні.

Донецький напрямок (ОТУ “Схід”). Поблизу Пісків російсько-окупаційні війська відкривали вогонь із заборонених Мінськими домовленостями мінометів 82-го та 120-го калібрів, а біля населених пунктів Старогнатівка, Авдіївка та Водяне, що на Приазов’ї, окупанти обстрілювали позиції наших підрозділів із гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

Луганський напрямок (ОТУ “Північ”). Неподалік Водяного російські найманці застосували в напрямку позицій українських захисників протитанковий ракетний комплекс. Поблизу населених пунктів Світлодарськ, Луганське та Золоте-4 загарбники обстрілювали наші позиції з автоматичних станкових та ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
Поруч із селищами Шуми й Новотошківське противник відкривав вогонь з автоматичних станкових гранатометів.

Внаслідок ворожих дій два військовослужбовці зі складу сил ООС отримали поранення. Захисників оперативно доправили до лікувального закладу, де їм надають необхідну медичну допомогу. Стан поранених – задовільний.

“Російсько-окупаційні війська продовжують вести провокаційні обстріли позицій українських захисників, з метою подальшого звинувачення у порушенні режиму припинення вогню”, – зазначено у зведенні.

На обстріли противника українські захисники відкривали вогонь у відповідь.

Українська сторона СЦКК також повідомляє, що окупанти активізували роботу з дообладнання старих та облаштування нових оборонних позицій. “1 квітня зафіксовано проведення інженерних робіт в лісопосадці поблизу населеного пункту Шуми, де представники збройних формувань Російської Федерації облаштовували нові оборонні споруди довжиною 90 метрів у напрямку позицій Збройних Сил України. Про факти порушень Українська сторона СЦКК оперативно повідомила СММ ОБСЄ”, – сказано у зведенні.

Станом на сьому годину ранку, 2 квітня, з початку доби обстрілів не зафіксовано.

“Українські військовослужбовці й надалі контролюють ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил та дотримуються режиму припинення вогню”, – зазначили в пресцентрі ОС.

Нагадаємо, у вечірньому зведенні 1 квітня ішлося про те, що один військовий ОС отримав поранення під Шумами – в районі, де в березні загинули шість наших бійців.

Читайте також:
“Ескалація помітна з початку року”: Зеленський прокоментував загострення на фронті

Таймлайн втрат, поранень і обстрілів на фронті в березні 2021: ІНФОГРАФІКА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна