На тлі накопичення військ РФ на кордоні з Україною Байден вперше переговорить із Зеленським, – ЗМІ

 

Президент США Джо Байден та президент України Володимир Зеленський 2 квітня поговорять телефоном – уперше з моменту вступу Байдена на посаду.

Про це повідомляє американське видання Politico з посиланням на два джерела, обізнаних про майбутній дзвінок.

Розмова, яка тривалий час відкладалася, відбудеться на тлі повідомлень про накопичення російських військ на кордоні України, що насторожило чиновників США та України.

Разом з тим, “Українська правда” з посиланням на поінформовані джерела в оточенні президента пише, що президент США Джозеф Байден уже провів першу телефонну розмову із Зеленським.

Зазначається, що сторони говорили, найперше, про ситуацію на Донбасі.

Офіс президента поки офіційно не повідомляв про переговори двох президентів.

Додамо, що цього тижня вже відбулися розмови державного секретаря Ентоні Блінкена, начальника Об’єднаного комітету начальників штабів США Марка Міллі та міністра оборони Ллойда Остіна з їхніми українськими колегами.
Також міністр оборони Британії ініціював переговори з Тараном та вже провів їх 2 квітня.
В усіх цих розмовах ішлося про ескалацію збройного протистояння на Донбасі та концентрацію російських військ на українському кордоні.

Читайте також:
Москва пригрозила “додатковими заходами”, якщо в Україні з’являться війська НАТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна