Зеленський на завтра скликає РНБО, – ЗМІ

 

Президент України Володимир Зеленський скликає нове засідання Ради національної безпеки й оборони на п’ятницю, 2 квітня.

Про це в четвер, 1 квітня, повідомляє “Укрінформ” із  посиланням на власне джерело.

“На завтра планується (засідання РНБО, – “Н”)”, – зазначив співрозмовник агентства.

Засідання Радбезу очікується традиційно увечері.

Як інформувала “Новинарня“, 19 березня Рада національної безпеки і оборони ввела санкції щодо низки колишніх високопосадовців, президент-втікач Віктор Янукович теж є серед них.

На цьому засіданні СБУ рекомендувала РНБО ввести санкції до Януковича, Азарова та інших ексчиновників.
Зі слів СБУ Івана Баканова, в 2014 році ці посадовці сприяли спецслужбам РФ в окупації українських територій, координували злочинну діяльність силових структур, перешкоджали правам і свободам громадян, зокрема на “референдумі” в Криму. А деякі з посадовців були також причетні до фінансування тероризму, проросійських акцій протесту та антиукраїнської пропаганди.
“Окремі епізоди їхньої діяльності за період 2014 року досі розглядаються у судах. Деякі з цих чиновників причетні до підписання “Харківських угод”. А частина – і досі працює на зміцнення окупаційного режиму в Криму і на Донбасі”, – сказав Баканов.

Читайте також:
В РНБО розповіли, за яких умов закриють “Россотрудничество” в Києві

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна