У Харкові військових навчатимуть логістичного забезпечення за стандартами НАТО

 

Представники штабу тренувальної місії Orbital зустрілися з командуванням Військового інституту танкових військ Національного технічного університету “Харківський політехнічний інститут”. Армійці обговорили питання майбутньої участі британських інструкторів у підготовці особового складу інституту.

Про це в четвер, 1 квітня, повідомляє АрміяInform.

“Ми провели плідну зустріч із представниками місії Orbital. Тож уже цього року на базі нашого навчального закладу іноземні інструктори проведуть курс із евакуації озброєння й військової техніки. Нам цікаво буде дізнатися, як цей процес здійснюється у країнах НАТО. Також англійські інструктори навчать наших військовослужбовців організації та практичного проведення подібних занять”, –  розповів заступник начальника Військового інституту танкових військ з навчальної та наукової роботи, полковник Володимир Марущенко.

Такі курси підготовки офіцерського складу нещодавно відбулися на базі Військової академії у місті Одеса, де українські військові опановували навички з оперативного планування логістичного забезпечення підрозділів.

“Наші інструктори провели перший такий курс в Одесі, де були присутні представники від різних оперативних командувань. Його ми хочемо повторити вже в Харкові. Навчатимемо з логістичних доктрин, з питань підтримки тощо. Тобто хочемо показати українським військовим, як сумісно діяти із силами НАТО під час спільних операцій”, — зазначив представник ЗС Великої Британії.

Це другий візит військових Сполученого Королівства до Військового інституту танкових військ.

Під час попередньої зустрічі сторони домовилися про допомогу в підготовці фахівців РХБ-захисту за стандартами НАТО.

Читайте також:
“Альянс має ще нерозкритий потенціал”: генсек Столтенберг розповів про стратегію розвитку НАТО 2030

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна