Польща спростить процедуру працевлаштування для громадян України

 

Уряд Республіки Польща розробляє документ імміграційної політики, що міститиме пакет інструментів, який полегшуватимуть працевлаштування іноземців у країні.

Про це заявив міністр розвитку, праці і технологій Польщі Ярослав Говін, інформує RMF24 у четвер, 1 квітня.

“Якщо ми хочемо якомога швидше повернутися на шлях динамічного економічного розвитку, нам, безсумнівно, знадобиться більше співробітників”, – заявив урядовець.

Міністр зазначив, що в рамках “Нового курсу” також запропонує податковий механізм, який буде мотивуватиме продовжувати працювати людей, що вже досягли пенсійного віку.

“Ми також завершуємо підготовку документа в міністерстві, який буде формою продуманої міграційної політики. Він буде включати пакет інструментів, що полегшують працевлаштування іноземців в галузях, в яких явно не вистачає польської праці”, – повідомив Говін.

За різними оцінками в Польщі працюють від 900 тисяч до 1,5 мільйона громадян України.

За даними Міністерства соціальної політики України, на постійній основі за кордоном працює 3,2 млн українців, а в певні періоди – від семи до дев’яти млн осіб.

Читайте також:
Польща з 30 березня змінює правила в’їзду до країни

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна